Waarom wil je rondreizen door Marokko

Ineens had iedereen een “bucketlist”, zo’n lijst waarop vaak de mooiste reizen stonden. Naar verre landen. Voor de meesten is het vaak niet mogelijk om alles van zo’n lijst af te werken, daarom zullen we – helaas – vaak keuzes moeten maken. O jee, dan steekt er ineens iets anders “moderns” de kop op: keuzestress.

Dat is niet de bedoeling van reizen, reizen is bedoeld om je te verrijken, te ontspannen en je gelukkig te maken. Laat ons je daarom helpen met het maken van je keuze: zoek je een rondreis met avontuur? Met cultuur? In de natuur misschien? Of met veel aandacht voor geschiedenis? Wil je eindeloos relaxen aan het strand? Of wil je je liever laten verwennen in een wellness centrum? Dan heb ik een eenduidig antwoord voor je: ga naar Marokko!

Marokko is zo divers, voor majestueuze paleizen, interessante musea , overheerlijke gerechten en grote uitgestrekte prachtige natuurlandschappen. Het is ideaal voor een rondreis! Het is er ideaal om te ontspannen.

Ik heb een lijstje gemaakt met 7 redenen om Marokko te bezoeken:

 

1. De Koningssteden van Marokko

Alleen de steden die zich op enig moment in de geschiedenis hoofdstad van Marokko hebben mogen noemen worden een Koningssteden genoemd. Het zijn er vier: Marrakech, Fes, Rabat en Meknes. Ze zijn alle vier uniek en hebben ieder hun eigen sfeer.

Stuk voor stuk bieden ze prachtige paleizen, mysterieuze medina’s, geheime tuinen, oude moskeeën en interessante musea.

Stedentrip Fez en Meknes

2. De Woestijn

Wanneer je vanaf de kust verder het binnenland in gaat en de bergen oversteekt kom je in een steeds droger gebied. Ruige landschappen en oases wisselen elkaar af, totdat je bij de Sahara komt. Marokko beschikt over enkele gebieden met indrukwekkende zandduinen, waar je oprecht een unieke woestijn belevenis kan ervaren.

3. Trekking in de bergen

Wist je dat Marokko maar liefst vier (!) gebergten heeft: De Hoge-Atlas, De Midden-Atlas, het Rifgebergte en de Anti-Atlas. En ze zijn allemaal fantastisch om doorheen te trekken. Elke gebergte heeft zijn eigen uitdagingen en charmes. Voor hoge pieken ga je naar de Hoge Atlas, voor rotsen, grotten en bossen bezoek je het Rifgebergte.

 

4. Het eten

Het hele land ruikt naar kruiden en specerijen. Marokko heeft de lekkerste olijfolie, gouden argan olie, dadels, sinaasappels, brood et cetera. Wie in Marokko is, zal heerlijk eten en drinken: kruidige tajines, smeuïge couscous, zoete muntthee, frisse salades en veel, heel veel vers fruit.

Eten in Marokko

5. De stranden van Marokko

Aan strand is er in Marokko geen gebrek. De kustlijn van Marokko is zo’n 2900 kilometer lang, zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Middellandse Zee. Voor mooie brede zandstranden kiest men vaak de stranden rondom Agadir (met haar heerlijke baai) en rondom Casablanca. Of wie gaat er surfen in de regio tussen Essaouira en Agadir? In Noord-Marokko, aan de Middenlandse Zee kust vind je meer rotsen en prachtige uitzichten. Ook de zandstranden in de buurt van Asilha zijn populair.

Boek een reis naar Essaouira

6. Festivals

Aan festivals geen gebrek in Marokko. Muziek, traditie en dans. Je kan je rondreis er soms op afstemmen, afhankelijk wat je leuk vind of waar je naar opzoek bent. Bekende festivals zijn: het Gnaoua Festival in Essaouira, het rozen festival in El Kelaa M’Gouna, het World Sacred Music Festival in Fès en twee bijzondere festivals in M’Hamid, namelijk festival international des nomades en het Taragalt Festival.

Heb je het geluk een Moussem mee te maken, een viering van een lokale heilige, dan heb je veel geluk, want je pllot dan door tafrelen van 1001 nacht.

Gnaoua Festival Essaouira

7. Hamman

In tegenstelling tot Europa, waar men vroeger zo min mogelijk in bad ging, nam baden in het Midden-Oosten en Noord- Afrika een belangrijke plaats in. Zo ook in Marokko. Wie heeft er niet gehoord van de hammans: openbare badhuizen waar, mannen en vrouwen apart, samen komen om te baden, gemasseerd te worden en de laatste roddels te horen.

De moderne huizen hebben tegenwoordig natuurlijk gewoon badkamers, niettemin is op veel plaatsen een bezoek aan een hammam nog steeds gebruikelijk: samen komen, ontspannen in een stoombad, je laten masseren. Ook toeristen komen er graag, je hebt keuze uit hammams speciaal voor toeristen of lokale echte traditionele hammams. Die vaak veel leuker (en een stuk goedkoper) zijn.

Wil je meet weten?

Ik kan nog wel even doorgaan met redenen geven op op rondreis te gaan door Marokko, maar misschien moet je het gewoon zelf een keer gaan ervaren. Wij organiseren prachtige unieke reizen naar Marokko, zowel in groepen als individueel.  Wij denken graag met je mee om je ideale reis en vakantie samen te stellen. Bel en ons of vul het contactformulier in.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit