Groepsreis Citytrip Fez & Meknes

5 daagse stedentrip

Fez en Meknes

Datum: 15 april 2020 t/m 19 april 2020

Prijs: vanaf € 429,- p.p.

In april 2020 organiseert Marlucia Travel een 5-daagse Citytrip Fez & Meknes. Je krijgt dus twee koningssteden in één reis.

Fez is één van de indrukwekkendste steden van Marokko en het Midden Oosten. De oude medina (Fez-el-Bali) staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de oudste van de vier koningssteden, wanneer je de oude medina ingaat, is het werkelijk alsof je in een andere tijd en wereld stapt. In de smalle, oude straatjes vind je een wereld van prachtige paleizen, oude moskeeën, mysterieuze riads oude ambachten. Op het eerste gezicht weet je vaak niet wat er zich achter een ogenschijnlijk eenvoudige deur bevindt.

Hoogtepunten Citytrip Fez & Meknes

 • inclusief Nederlandse reisbegeleiding
 • Genoeg mogelijkheden en vrije tijd om je eigen dingen te doen
 • Ontmoeten van nieuwe mensen
 • Bezoek aan het Vesaille van Marokko: Meknes
 • Slechts 3,5 uur vliegen en toch een andere wereld

Reisschema

5 daagse citytrip Fez & Menkes met groep

Dag 1: Aankomst in Fès
Dag 2:
Fès ontdekken met een gids
Dag 3: 
Uitstap naar Meknes, de romeinse ruïnes van Volubillis en de heilige stad Moulay Idriss
Dag 4:
Vrije dag in Fès
Dag 5:
Terug naar huis

Het programma

Dag 1

Aankomst op vliegveld Fez, hier wordt je opgewacht door Nederlandse reisbegeleiding en via een transfer wordt je naar het hotel gebracht. De vluchttijd vanaf Nederland bedraagt ongeveer 3,5 uur. Het tijdsverschil is (meestal) 1 uur vroeger dan in Nederland. De deelnemers worden ontvangen met een welkomstdrankje, ’s avonds staat een welkomstdiner (in het hotel of in een mooi restaurant in de buurt).

Dag 2

Onder begeleiding van een Engelstalige officiële gids gaan jullie het oude Fez verkennen doormiddel van een rondleiding door de eeuwenoude medina in Fez (FezEl Bali) en de Joodse wijk (Mellah en Fez Jdid).
Jullie bezoeken onder andere de bekende leerlooierijen, waar de huiden in grote verfbaden worden gewassen om hun mooie kleur te krijgen, de wolververs, de meubelakkers etc. Dit alles gebeurt nog altijd op ambachtelijke wijze.
Je kan je verder laten verrassen door de prachtige riads en terrasjes, waarbij je het leven in de medina rustig kan gade slaan. Tijdens de lunch (niet in de prijs inbegrepen) kan men uitgebreid kennismaken met de Marokkaanse keuken, waar Fez bekend om is. Je vindt hier een aanbod van talloze soorten salades en tajines waar Marokko om bekend is.

Dag 3

Vandaag staat in het programma een excursie naar de mooie koningsstad Meknes. Dit is de stad van de machtige Alaouiten-sultan Moulay Ismael. Ondeweg naar Meknes bezoeken we eerst de oude romeinse stad Volubilis, daarna gaan we naar het heilige pelgrimsoord Moulay Idriss dat daar in de buurt ligt.
De oude Romeinse nederzetting Volubilis werd in de 2e eeuw voor Christus gesticht. Het noorden van Afrika was in de Romeinse tijd een bron van olijfolie, graan, wilde dieren. Op veel plaatsen vind je nog de restanten van hen graanschuren, olieperserijen en de bijzonder goed bewaard gebleven vloermozaïeken.

Niet ver hiervandaan ligt het meest heilige pelgrimsoord van Marokko: Moulay Idriss, gesticht door en vernoemd naar de Marokkaanse ‘vader des vaderlands’, Moulay Idriss de Eerste (de stichter van de eerste Marokkaanse dynastie).
Vervolgens rijden we door naar Meknès. Meknes is één van de vier koningssteden en is vooral bekend door haar vele paleizen, een herinnering aan de macht van de Alaouiten sultan Moulay Ismael die de stad koos als regeringszetel. Hij gaf de opdracht tot bouw van talloze indrukwekkende bouwwerken: een groot paleis met tuinen, pleinen, fraaie robuuste stadsmuren en indrukwekkende stadspoorten zoals Bab Mansour. Dit is de beroemdste poort van het land. En je moet ook vooral niet vergeten een bezoek te brengen aan de oude paardenstallen Heri Souani, het prachtige mausoleum van Moulay Ismael en de 17-eeuwse ondergronds gevangenis Habs Kara en nog veel meer.

Dag 4

Deze dag is vrij te besteden in Fez. Je kan bijvoorbeeld zelf de medina in om deze verder te verkennen of om mooie inkopen te doen. Optioneel is een hammambezoek,(een zeer ontspannende Marokkanse badgelegenheid), dit is via de reisbegeleider te boeken.

Bij genoeg animo kan de reisbegeleider ook een uitstap regelen naar Sefrou. Sefrou ligt op zo’n 25 kilometer van Fez en behoort tot één van de oudste steden van Marokko. Er wonen voornamelijk Berbers uit de regio, tot de jaren 70 woonde hier een grote Joodse gemeenschap. De meesten zijn verhuisd naar Israël. Direct buiten de stad bevindt zich een waterval van zo’n 9 meter hoog. Rondom de stad staan veel fruit- en olijfbomen.

Dag 5

Er wordt afscheid genomen van deze prachtige stad door het drinken van een laatste muntthee drankje, je wordt gebracht naar het vliegveld. Safar Said (goede terugreis) zeggen we dan. Doormiddel van een transfer wordt de groep naar het vliegveld gebracht.

Prijs

vanaf € 429,- p.p.
Inclusief
– Transfers van en naar luchthaven Fez
– 4 nachten verblijf in centraal gelegen 3 sterren hotel in een gedeelde 2 persoonskamer obv logies en ontbijt
– Welkomstdrankje bij aankomst (bijvoorbeeld echte Marokkaanse thee),
– Welkomst- en kennismakingsdiner op eerste dag,
– Stadswandeling met Engelstalige officiële gids door de oude medina Fès en toegang tot een aantal bezienswaardigheden tijdens deze rondleiding.
– Excursie op dag 3 naar de oude Romeinse Volubilis (entree en gids), Moulay Idriss (gids) en Meknes (entree bezienswaardigheden en lokale gidsen bij elke bezienswaardigheid).
– Enthousiaste Nederlandse begeleiding
Op al onze reizen zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.

Niet inbegrepen
Vlucht deelnemers, alle lunches en diners (behalve diner op dag 1), alle drankjes, verzekering, fooien, overige entrees, facultatieve activiteiten en overige excursies, boekingskosten t.w.v. € 20,-.

Optioneel bij te boeken:
– Toeslag éénpersoonskamer hotel: € 95,- pp
– Optionele activiteit: Kookworkshop: € 45,- pp
– Optionele activiteit: Bezoek aan Hammam € 25,- pp

Vragen over deze Citytrip Fez & Meknes?

Heb je nog vragen over deze citytrip Fez of wil je meer weten over Fez of Marokko? Stuur dan een bericht met jouw vraag, je naam en telefoonnummer en wij nemen dan contact met jou op.

Boek deze Citytrip Fez & Meknes

Heb je interesse om mee te gaan op deze fantastische citytrip? Vul dan onderstaand boekingsformulier in of neem vrijblijvend een optie.

  Arrangement *

  Voornaam *

  Tussenvoegsel

  Achternaam *

  Geslacht *

  Geboortedatum *

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Boekt *

  Reis gevonden via: *

  Bijzonderheden