De magie van Volubilis

Niet ver van de Koningsstad Meknes liggen de prachtige ruïnes van Volubilis. Deze unieke ruïnes zijn één van de oudste Romeinse overblijfselen in de wereld en wanneer je deze stad bezoekt zet je als het ware een stap terug in de tijd.

Exotisch handelswaar

Ooit was Volubilis een belangrijke Romeinse nederzetting en van essentieel belang voor het Romeinse aanwezigheid in Afrika. Volubilis fungeerde met name als handelscentrum van graan en olijfolie, maar ook voor meer exotische handelswaren, want hier kochten de Romeinen hun wilde dieren voor hun Circus. In die periode kwamen in de omgeving van Noord-Afrika nog beren, leeuwen en luipaarden voor.

ruine_volubilis

Samenwerken

Het stadje werd gesticht in de 3e eeuw voor Christus en is uiteindelijk bewoond geweest tot ver in de 18e eeuw, ze werd pas verlaten na een grote aardbeving in 1755. Het is de Romeinen nooit gelukt om de Berberstammen (Amazigh) te onderdrukken, maar er vond wel een veel samenwerking plaats. Wanneer je door de ruïnes loopt vind je de sporen van elke beschaving die er ooit heeft gewoond, van de prehistorie tot de komst van de Arabieren.

volubilis_ruine

Indrukwekkend

Volubilis is gebouwd op een heuvel. Terwijl je door de ruïnes loopt heb je een fantastisch uitzicht, waaronder Moulay Idriss. Er komt een grote rust over je als je over het landschap kijkt. Als je tenminste je ogen kan afwenden van de indrukwekkende mozaïeken die door de eeuwen heen bespaard zijn gebleven. Volubilis wordt dan ook beschouwd als één van de rijkste archeologische vindplaatsen van Noord-Afrika en is dankzij deze grote historische waarde is in 1997 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

volubilis_mozaiek

Ruïnes van Volubilis

Je loopt er tussen de prachtige overblijfselen van indrukwekkende zuilen, thermen, woonhuizen, triomfbogen. De mozaïeken bevinden zich vooral op de vloeren van de woonhuizen. De Romeinen hebben een stad gebouwd die duizenden jaren in gebruik is geweest, bewoond door verschillende beschavingen die allemaal hun stempel hebben achter gelaten.

Ruïne Volubilis

De Magie

De magie van Volubilis is moeilijk om in woorden te vatten, de enige manier om deze oude stad te ervaren is om een bezoek te brengen en haar oudheid en diversiteit zelf te beleven. De stad ligt op slechts 30 kilometer van Meknes en ongeveer 80 kilometer van Fez. Neem contact met ons op.met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit