Familievakantie Marokko

Het verzinnen van een ideale gezinsvakantie bezorgt velen onder ons hoofdbrekens. Je hebt binnen het gezin te maken met verschillende wensen en interesses, met verschillende personen en leeftijdsfases. Kortom het is de kunst om de ruimte en de juiste balans te creëren voor iedereen. Heb je al eens aan een familievakantie in Marokko gedacht? Want ik durf te zeggen dat dit voor je hele gezin zal dit een unieke en avontuurlijke ervaring zijn.

Op vakantie met je gezin

Tijdens sommige gezinsvakanties is het lastig om de sfeer fijn en ontspannen te houden, zeker als de verwachtingen van de gezinsleden ver uiteen liggen. De kunst is om tijdens een vakantie voldoende diversiteit en afwisseling te creëren, waarbij met iedereen goed rekening wordt gehouden. Het helpt natuurlijk wanneer deze activiteiten in ruime mate voor handen zijn.

Een familievakantie in Marokko

Marokko is zo’n bestemming vol verrassingen en biedt voor ieder wat wils. Op slechts 3,5 uur vliegen stap je uit in een land waar het allemaal anders is en je weet: ik ben echt even helemaal weg. De lucht is warm en vol geuren. Je voelt, zodra je op die vliegtuigtrap, meteen de verwachting staat van alle nieuwe ervaringen en belevenissen die je gezin hier zal op doen. Jullie zijn klaar voor jullie gezinsvakantie in Marokko.

Boek een reis naar Essaouira

Voordelen van een familievakantie in Marokko

  • Slechts 3,5 uur vliegen
  • Ruimte voor activiteiten én ontspanning
  • Prachtige natuur en cultuur
  • Verrijkende ervareing voor kinderen
  • Relatief goedkoop

Boek een reis naar Essaouira

(Ver)dwalen door oude steden

Marokko is nooit saai, niet voor ouders en niet voor kinderen. Wandelen door oude steden zullen, ook voor de kinderen, een voortdurende bron van verwondering zijn. Smalle steegjes, wonderlijke winkeltjes, mysterieuze tuinen. De warmte vraagt soms om een duik in het zwembad en of gewoon genieten in de schaduw in een sprookjesachtige omgeving.

Boek een reis naar Essaouira

Trekken door de woestijn

Je kinderen (en ook jijzelf) zullen een tocht door de woestijn nooit vergeten. Het begint al met de reis naar de Sahara toe. De landschappen zijn zo anders dan wij gewend zijn, waardoor het een genot is om naar buiten te kijken. De rode aarde maakt dat de groene oases er nog aantrekkelijker uitzien en uiteindelijk zie je de zandduinen van de Sahara.

Tijdens de eerste ontmoeting met je dromedaris (in Marokko hebben ze geen kamelen) zal je ontdekken hoe wonderlijk mooi en krachtig deze dieren zijn. Op hun rug ga je de woestijn in en kan je je inleven in het leven van de nomaden die weten te overleven in deze droge zandwoestijn. Slapen in de woestijn is een unieke ervaring die jullie niet zullen vergeten. Je kan ervoor kiezen onder de sterrenhemel te slapen of in een authentieke berbertent. De stilte is onvergetelijk.

Boek een reis naar Essaouira

Rust en ontspanning

Rust en ontspanning is eenvoudig in te bouwen in de reis. In Marokko nemen ze sowieso graag de tijd. Geef je over aan het ritme van het land en je volle hoofd zal snel leeg raken.

Veel hotels hebben mooie zwembaden om een dagje aan te liggen en waar kinderen in kunnen spelen. Meestal sluiten we de rondreis af met een verblijf aan in één van de kustplaatsen van Marokko. Onze favoriet is vaak Essaouira, waar de blauw-witte medina een stuk rustiger is dan die van andere steden. Op het brede strand kan je de zee overzien en de jeugd kan spelen, surfen of op paarden, kamelen en quads de duinen verkennen.

Boek een reis naar Essaouira

Marokko voor het hele gezin

Marokko is een land waar het hele gezin rijker uit terug zal komen. Rijker aan ervaringen en indrukken biedt een gezinsvakantie in Marokko. De wetenschap hoe goed wij het hebben, maar ook de beleving van de prachtige natuur en oude cultuur zullen hun indruk op jullie achterlaten.

Wil jij met je gezins op vakantie naar Marokko?

Heb je interesse in een gezinsvakantie in Marokko? Neem dan contact met ons op of bekijk twee van onze voorbeeld gezinsreizen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit