Waarom verblijven in een riad

Je hebt besloten je reis naar Marokko te maken en je ticket is geboekt. Nu moet je gaan beslissen waar je gaat slapen. Marokko heeft de keuze uit een scala goede tot luxe hotels en resorts, over het algemeen van goede tot zeer luxueuze kwaliteit. Als je in Marokko bent zal ik je aanraden echt te overwegen enkele nachten in een Marokkaanse riad door te brengen.

Paradijselijk oord

Stel jezelf eens voor: je bent net gearriveerd in Marokko en loopt door de oude medina, op zoek naar je verblijf. Het lukt je om te navigeren tussen de hordes mensen, de ezels, de brommertjes. De straatjes zijn nauw, de deuren zijn onbeduidend en je vraagt je af of je verdwaald bent. Ineens sta je voor de deur waar je naar opzoek bent, zo op het oog nog steeds niets bijzonders: je twijfelt nog steeds je goed zit. Dan gaat de deur open en stap je, toch nog geheel onverwacht, een paradijselijk oord van kalmte en rust binnen: je bent gearriveerd in je riad.

De sfeer van 1000 en 1 nacht

De inrichting van een riad is alsof je een sprookje van 1001 nacht binnenstapt. Het spijt me dat het zo cliché klinkt, maar het is eenvoudigweg de beste omschrijving die ik kan bedenken. Het is een magische omgeving, met prachtige galerijen, gekleurde tegels en vaak midden in de patio een fontein en citrusbomen eromheen.

Geheime Tuin

Het woord riad betekent in het Marokkaans niet voor niets: tuin. Het zijn de ware geheime tuinen van Marokko. Traditioneel is een riad een huis dat is gebouwd waar een Marokkaanse familie kon wonen. De kamers zijn gelegen rondom een patio, de ramen kijken uit op de patio, niet naar buiten. Dit had alles te maken met privacy, vooral voor de vrouwen.

Geheime tuinen van Marokko

Persoonlijk

De meeste riads zijn niet groot, over het algemeen bevatten ze 5 tot 10 kamers. Ze zijn vaak eigendom van private personen of families en horen dus niet bij grote hotel ketens. Dit heeft een grote, positieve invloed op de beleving van je verblijf. Je bent er welkom en de service is persoonlijk.

Verblijven in een riad

Een verblijf in een riad is een fantastische manier om Marokko te leren kennen en bekend te raken maar haar prachtige architectuur. Je zal merken dat je betoverd wordt door de serene rust midden in de drukke medina. Riads zij vaak zo mooi en rustgevend dat het heel gemakkelijk is om er je hele verblijf door te brengen. Vergeet niet ook van de rest van de mooie stad te genieten.

Optimaal genieten

Sommige riads bieden nog iets extra’s, namelijk een traditionele Marokkaanse hammam. Dit omvat een bijna therapeutische en reinigende behandeling, vaak aangevuld met massages en bodyscrub.
Of loop. na een lange dag vol indrukken en belevenissen in de oude medina, naar het dakterras. Er is geen betere manier om bij te komen en te ontspannen op het daks van de riad onder het genot vn Marokkananse muntthee of verse sinaasappelsap en te kijken hoe de zon ondergaat.

Contact

Wanneer je Marokko bezoekt is het een ware belevenis om te overnachten in een Riad. Heb je interesse in een verblijf in een mooie riad of wil je meer weten over een vakantie naar Marokko? Neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer lezen?

De mooiste bezienswaardigheden van Essaouira
Ken jij de geheime tuinen van Marokko?
Aït Bougmez, The Happy Valley

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit