Mooiste watervallen van Marokko

De diversiteit van het Marokkaanse landschap en cultuur maakt Marokko eigenlijk één van de beste reisbestemmingen. Wist je bijvoorbeeld dat je in Marokko heel veel prachtige watervallen hebt? We geven je hier 6 tips voor de mooiste watervallen in Marokko.

Watervallen van Ouzoud

De bekendste watervallen van Marokko zijn de watervallen van Ouzoud in het Atlasgebergte. Deze watervallen liggen op zo’n 150 kilometer vanaf Marrakech en zijn daarom prima te bezoeken als dagtrip. Ze worden ook wel de mooiste watervallen van Noord-Afrika genoemd.

Watervallen Marokko Ouzoud

De watervallen zijn ongeveer 110 meter hoog en verdeeld over 3 niveaus. Ze zijn het mooist in de periode van maart tot juni, wanneer er meer water door de rivier Ouzoud stroomt. Het is een indrukwekkend schouwspel wanneer je bovenaan de roodbruine rotsen staat en beneden je het water ziet vallen.

Wil je een bezoek brengen aan de Watervallen van Ouzoud? Bekijk hier een voorbeeldreis.

Watervallen van Akchour

Niet ver van de blauwe stad Chefchaouen in het Rifgebergte, ligt de Talembote Vallei. Hier vind je de watervallen van Akchour. Deze omgeving heeft een enorme natuurlijke schoonheid.
De watervallen zijn nog niet bekend bij het grote publiek, al komen er de laatste jaren wel steeds meer toeristen. In de omgeving kan je prachtig wandelen. Vanaf de dam bij het dorpje Akchour is het ongeveer 2 uur lopen naar de grote waterval. Er is ook een andere route, naar de kleinere waterval en ‘de brug van God’. Tijdens de wandelingen kom je diverse plekken tegen waar je in het water kan zwemmen, wat natuurlijk heerlijk verfrissend is op warme dagen.

Wil je Chefchaouen een keer bezoeken? Wij stellen graag een reis voor je samen afgestemd op jouw wensen.

Watervallen Marokko Akchour

Watervallen van Oum Rabia

De prachtige Waterval van de rivier Oum Rabia is de minst bekende Waterval van dit rijtje, maar zeker niet minder mooi. De waterval ligt in de Midden Atlas, in de provincie Khenifra, buiten de gebruikelijk toeristische routes.

De Oum Rabia rivier is één van Marokko’s grootste rivieren en stroomt hier door een rotsachtige landschap. De wandeling naar de waterval toe gaat over smalle paadjes langs de rivier, niet de makkelijkste route dus, maar zeker de moeite waard: want je beloning is een spectaculair uitzicht op de prachtige waterval.

Watervallen Marokko Oum Rabia

Langs de rivier staan de houten huisjes van de bewoners van de vallei, waar je regelmatig ook kan eten en kan zitten terwijl je geniet va de prachtige omgeving.

Wil je Khenifra en de omgeving van Oum Rudbia een keer bezoeken? Wij stellen graag een reis voor je samen afgestemd op jouw wensen.

Watervallen van de Paradijs Vallei

Op nog geen 60 kilometer van Agadir ligt bij Imouzzer de Paradijs Vallei, deze prachtige plaats wordt omringt door bergen, bossen en rivieren. Hoewel de watervallen in deze vallei relatief klein zijn, zien ze er indrukwekkend mooi uit. Het water is helder en de bassins hebben een prachtige turquoise kleur.
De vallei straalt een serene rust uit. Het is mogelijk een duik te nemen in de bassins en misschien nee je wel een “douche” onder één van de kleinere watervallen.

Watervallen Marokko Imouzzer

De 7 watervallen van Setti Fatma, Ourika

Setti Fatma is een klein berberdorpje gelegen in de Ourika Vallei, dit ligt op zo’n anderhalf uur rijden vanaf Marrakech. De vallei is genoemd naar de rivier Ourika, die meandeert door het landschap. Het dorpje Setti Fatma is bekend vanwege de 7 watervallen die in de buurt liggen. De wandeling erheen en weer terug duurt ongeveer een uur en begint met het oversteken van een houten brug. We raden aan goede schoenen te dragen, vanwege de smalle paadjes die wat glad kunnen zijn als het heeft geregend.

Wil je de Ourika Vallei een keer bezoeken? Wij stellen graag een reis voor je samen afgestemd op jouw wensen.

Watervallen Marokko Ourika

De bronnen van Ain Vittel bij Ifrane

Op ongeveer 3 kilometer buiten het centrum van Ifrane liggen de bronnen van Ain Vittel. Het is een mooie route om te lopen of per paard af te leggen. En bezoek aan deze plek is vooral de moeite waard tijdens het regenseizoen, wanneer het water goed stroomt. Het zijn geen hoge, spectaculaire watervallen, maar meer een lieflijke omgeving met lage watervalletjes trwijl je omringt wordt door het bos.

Watervallen Marokko Ifrane

Bezoek deze mooiste watervallen in Marokko

Marokko heeft ongelofelijk veel verschillende soorten landschappen. Wil je deze watervallen in Marokko bezoeken en ook de rest van de schoonheid van Marokko ontdekken? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?
Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech
Er is een vallei in Marokko die men de Geluksvallei noemt.
Ken jij de geheimde tuinen van Marokko?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit