Citytrip Marrakech

4 daagse stedentrip

Deze stedentrip zal plaatsvinden in september of oktober 2018.

Prijs: vanaf € 349,- p.p.

Marlucia Travel organiseert twee fantastische stedenreizen: in oktober 2019 gaan we 4 dagen naar Marrakech en in maart 2020 gaan we 5 dagen naar Fès.

Marrakech wordt beschouwd als de meest geliefde stad voor alle Marokkanen, niet voor niks was Marokko eeuwenlang vooral bekend onder de naam Morrakouch dan onder de eigen Arabische naam Almaghreb.

Marrakech staat ook bekend als De Rode Stad en is één van de meest bijzondere steden van Marokko te noemen. De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis: achtereenvolgens hebben zowel de Arabische als de Berberse sultans en dynastieën geprobeerd een grote stempel achter te laten op de stad door de bouw van moskeeën, paleizen, tuinen, stadspoorten, mausoleums enzovoort.
Tegenwoordig gaan oud en modern harmonieus samen: dit kan je zowel in de oude medina als in Ville Nouvelle ervaren. Welkom in Morrakouch Alhamra (Het Rode Marrakech)!

 

Het programma

Dag 1

Aankomst op vliegveld Marrakech. Je begeleider staat al te wachten en via een transfer word je naar je hotel gebracht. Bij aankomst krijg je authentieke Marokkaanse muntthee. ’s Avonds ontmoeten we elkaar bij een gezamenlijk welkomstdiner als aanvang van deze citytrip.

Het centrale punt van Marrakech is het plein Djemaa El Fna, dat in de schaduw ligt van de befaamde Koutoubia minaret uit de twaalfde eeuw. Het leven gaat hier door tot diep in de nacht, overdag zie je er schrijvers die brieven van analfabeten opnemen, slangenbezweerders, acrobaten en mannen die de koran reciteren. ‘s Middags komt het plein tot leven en is het een bonte mengeling van eettentjes, muzikanten, clowns, verhalenvertellers en toneelspelers, een oude zeer Marokkaanse aangelegenheid, die al eeuwen lang op dezelfde manier plaatsvindt.

 

Dag 2

Een deel van deze dag zal worden besteed aan een stadswandeling door de oude medina onder begeleiding van een lokale gids. Het is hier één en al bedrijvigheid. Uiteraard brengen we dan ook een bezoek aan het bekende plein Djemaa el Fna.

Omschrijving stadswandeling:
Met de gids loop je door de steegjes van de oude medina naar de eerste bezienswaardigheid: de historische graven van 16e-eeuwse machtige dynastie van de Saadiërs. Na deze bezichtiging loop je naar het oude El Badii Paleis, in de tijd van de machtige sultan Ahmed Al Mansour gebouwd met de duurste materialen van marmer en goud. Het grootste deel van dit paleis is uiteindelijk verwoest door een latere dynastie, van de Alaouiten (sultan Moulay Ismaél). De mooiste materialen heeft hij overgebracht naar zijn paleis in Meknes, om deze te versieren. Niet ver van het El Badii paleis ligt ook het mooie interessante paleis El Bahia, gebouwd eind 19 de eeuw. Hier kan je de kunst en nijverheid bewonderen van de Marokkaanse ambacht en de islamitische architectuur. Het paleis in groot, je kan hier snel verdwalen in de vele kamers en de verspreide mooie tuinen.

Je bent in de buurt van het plein Djemaa El Fnaa. De groep kan ervoor kiezen om hier te lunchen (voor eigen rekening) of een verkoelend drankje te drinken. De oude medina ligt daarachter, de gids (die nog steeds ter beschikking van de groep staat) kan de groep verder begeleiden naar het museum Dar Si Said bekend voor Marokkaanse kunsten en ambachtswerken, het gebouw zelf is alleen al de moeite waard.
De rest van de dag is vrij te besteden, je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen een fietstour door Marrakech te maken (optioneel). Als optie wordt er avonds rond 18:00 uur een Kookworkshop aangeboden.

 

Dag 3

Vandaag “ontvluchten” we al vroeg de drukte van de stad en gaan de rust en natuur van de Hoge Atlas beleven. De (besneeuwde) bergtoppen kan je al vanaf Marrakech zien liggen. We worden opgehaald en rijden al snel Marrakech uit, de Hoge Atlas in, langs mooie authentieke lemen-dorpjes naar de prachtige Ouirgane vallei.

Onderweg maken we een stop in één van die dorpen om iets te drinken maar ook een andere sfeer te beleven: fotogeniek zijn de kledij van de berbers van deze streek met hun Djellaba’s en tulbanden. De mensen die je hier ziet geven weer een andere dimensie dan de stadsbewoners. Men gaat zeer hartelijk met elkaar om en dat is kenmerkend voor het platteland.

Bij het dorp Ouirgane wacht de lokale gids op ons, hij zal ons vandaag met trots zijn omgeving laten ervaren door een prachtige wandeling langs de natuurgebieden. Misschien is er zelfs gelegenheid voor Marokkaanse thee bij één van de bewoners onderweg, kortom een heerlijke wandeling. Lunchen kan (voor eigen rekening) in één van de mooiste auberges daar in de buurt. In de loop van de middag zijn we weer terug in Marrakech.
Misschien is er nog tijd voor een Hammam-bezoek (facultatief) of een bezoek aan de Tuinen van Majorelles. Of wil je nog even struinen door de souks. ’s Avonds sluiten we af met gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Dag 4

Er wordt afscheid genomen van deze prachtige stad door het laatste munt thee drankje, je wordt gebracht naar het vliegveld. Safar Said (goede terugreis). Doormiddel van een transfer wordt de groep naar het vliegveld gebracht.

 

Prijs

vanaf € 349,- p.p.
Inclusief
– Transfers van en naar luchthaven Menara Marrakech
– Verblijf in centraal gelegen 3 sterren hotel in een gedeelde 2 persoonskamer obv logies en ontbijt
– Welkomstdrankje bij aankomst ( verse Marokkaanse thee)
– Welkomstdiner op 1e dag en afscheidsdiner op 3e dag, de avond voor terugreis
– Stadswandeling met lokale Engelstalige gids door oude medina en toegang tot de drie belangrijkste bezienswaardigheden van Marrakech.
– Wandeling in Ouirgane (Hoge Atlas, onder begeleiding van lokale gids).
– Enthousiaste Nederlandse begeleiding
Op al onze reizen zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.

 

Niet inbegrepen
Vlucht deelnemers, alle lunches, diner op dag 2, alle drankjes, verzekering, fooien, overige entrees, facultatieve activiteiten en overige excursies, boekingskosten t.w.v. € 20,-.

 

Optioneel bij te boeken:
– Verblijf Riad: € 59,- pp extra
– Toeslag éénpersoonskamer hotel: € 95,- pp
– Toeslag éénpersoonskamer Riad € 95,- pp
– Optionele activiteit: Kookworkshop: € 45,- pp
– Optionele activiteit: Bezoek aan Hammam € 25,- pp
– Optionele activiteit: Fietsen door Marrakech € 25,- p.p.

 

Vliegtickets:
De kosten van de vlucht zijn niet bij de prijs inbegrepen. Er gaan vrijwel dagelijks vluchten met Transavia van Amsterdam naar Marrakech. Ook is het mogelijk een vlucht te boeken met Ryanair vanaf Eindhoven naar Marrakech. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je deze vluchten boekt, hoe goedkoper ze zijn.

Wil je liever dat wij de vlucht voor je boeken? Dat is geen probleem, we vragen dan er € 25,- extra boekingskosten voor.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over deze stedentrip, of wil je meer weten over Marrakech of Marokko? Stuur dan een bericht met jouw vraag, je naam en telefoonnummer en wij nemen dan contact met jou op.

 

Boeken/optie

Heb je interesse om mee te gaan op deze fantastische citytrip? Vul dan onderstaand boekingsformulier in of neem vrijblijvend een optie.

  Arrangement *

  Voornaam *

  Tussenvoegsel

  Achternaam *

  Geslacht *

  Geboortedatum *

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Boekt *

  Reis gevonden via: *

  Bijzonderheden