6 oranje tips voor Marokko

Op Koningsdag kleurt Nederland oranje, we kleden ons in deze opvallende kleur, we halen oranje tompoezen en we feesten de hele dag. Marokko is een land van kleuren, kortom genoeg redenen om eens te onderzoeken welke oranje tips we je over Marokko kunnen geven.

De kleur oranje

Oranje zie je terug in het vuur en in de zonsondergang. Ik heb het even opgezocht: deze heldere kleur staat voor energie, kracht en geluk. Niet verkeerd dus om deze kleur nader te onderzoeken. Als dat geen goede reden is om in Marokko extra aandacht aan deze kleur te besteden!

1. Oranje Sinaasappels

De eerste tip zijn de appeltjes van oranje  oftewel: sinaasappels. Marokko is bij uitstek het land van sinaasappels. In het voorjaar geuren de straten naar de oranjebloesems en al snelle verschijnen de mooie oranje sinaasappel.

sinaasappels Marokko

2. Verse Jus d’orange

Op elke straathoek staat een kraampje waar je een glas vol versgeperste sinaasappelsap kan krijgen. De smaak is intenser, de kleur nog voller dan verse jus d’orange hier in Nederland. Pas wel op: van teveel verse sinaasappelsap drinken wordt je buik niet zo blij.

verse jus d'orange uit Marokko

3. De oranje zandduinen van Erg Chigaga

De natuur is Marokko is ongelofelijk mooi en vol intense kleuren. Eén van de meest bijzondere plekken zijn de uitgestrekte oranje zandduinen van Erg Chigaga.  Ze zijn wild, afgelegen en grotendeels ongerept en zinderen in de Sahara in de felle zon. De stilte is ongekend. Zou je een woestijntocht door de Erg Chigaga woestijn willen maken?

6 oranje tips voor Marokko

4. De oranje specerijen van Marokko

Je hoeft maar over de souks te lopen in Marokko en de kleuren springen je tegemoet. Vooral de kruiden en specerijen vallen op, deze worden als felgekleurde torens tentoongesteld. De worden over het algemeen gebruikt om de bekend Marokkaanse stoofschotels (tajines) mee te kruiden.

oranje specerijen uit Marokko

5. De oranje zonsondergang

Of je nu in de woestijn bent, in de hoge Atlas of aan het strand: je zal ongetwijfeld getuige zijn van prachtige zonsondergangen, die niet zelden oranje kleuren. Het is een adembenemend schouwspel.

oranje zonsondergang in Marokko

6 Oranje-gouden argan olie

Arganolie heeft een prachtige oranje-gouden kleur en dat is één van de redenen waarom ze deze olie het vloeibare goud van Marokko noemen. Deze olie is bijzonder en zeldzaam, en heeft een warm nootachtige smaak, heerlijk in salades of door de couscous. Arganolie is ook één van de hoofdingrediënten van amlou. Wil je weten wat dat is? Lees dan onze blog daarover. In Nederland en België kennen we Arganolie vooral als cosmetisch product.

oranje gouden arganolie uit Marokko

Heb jij nog meer oranje tips?

Marokko is het land van kleuren. Welke oranje tips ben ik vergeten? Of welke zou jij graag willen toevoegen? Ik hoor het graag.

En ben je geïnspireerd geraakt door deze oranje tips om Marokko te zien en te beleven? Neem dan contact met ons op, voor vrijblijvend advies.

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit