M’Hamid en het afgelegen Erg Chigaga

Ze zijn wild, afgelegen en grotendeels ongerept; de zandduinen van Erg Chigaga in de Marokkaanse Sahara. Deze zandduinen zijn de voornaamste reden voor reizigers om te reizen naar M’Hamid. Vanaf dat dorp duurt je reis drie uur in een 4×4 voertuig of drie dagen op een dromedaris.

M’Hamid: waar de weg ophoudt en de woestijn begint

Het dorp M’Hamid, ligt op 100 kilometer van Zagora . Het is het laatste dorp aan de Draa Rivier. Deze rivier stroomt vanaf de Atlas bij Ouarzazate langs de dorpen Agdz en Zagora richting M’Hamid. Hier stroomt de rivier de Sahara in, althans als die voor die tijd niet is opgedroogd voordat het M’Hamid bereikt. Boeren in de Draa Vallei gebruiken het water voor het irrigeren van hun gewassen.

M’Hamid was ooit de laatste oase waar de karavanen samen kwamen voordat ze de Sahara introkken op hun route naar Timboektoe. Tegenwoordig is het voor velen het startpunt van een echte trekking door de Sahara-woestijn.

9daagse woestijn excursie marokko

Er worden trouwens ook twee leuke festivals gehouden in M’Hamid. In maart is er jaarlijks het internationale Festival van de Nomaden. In november wordt het Taragalte Festival gehouden, om ongeveer 5 kilometer buiten M’Hamid, midden in de woestijn, Ook hier wordt de Nomaden cultuur gevierd. Wil je één van deze festivals bezoeken? Neem dan contact met ons op.

Erg Chigaga

Met een lengte van ongeveer 40 km lang en tot 15 km breed is Erg Chigaga de grootste en meest ongerepte zandduin-woestijn van Marokko. Hoewel de zandduinen van Erg Chebbi hoger zijn, zijn die van Erg Chigaga veel ruiger en ongerepter.

Een woestijntocht per dromedaris vanaf M’Hamid naar de Erg Chigaga duinen is één van de mooiste en beste manieren om de woestijn optimaal te beleven. Het wordt steeds droger en het landschap verandert voortdurend. Je ontmoet nomaden en leeft een tijdje zoals zij. Het is een ervaring die je altijd bij zal blijven.

voordelen familievakantie marokko

Omdat het gebied groot en uitgebreid is, kan een tocht per dromedaris enkele dagen tot een week duren. Natuurlijk kan je het gebied ook per 4×4 verkennen.

Zin in een woestijntocht naar Erg Chigaga?

M’Hamid ligt op zo’n 500 kilometer van Marrakech, je reist altijd door de Draa Vallei via Zagora. Zou je een woestijntocht door de Erg Chigaga woestijn willen maken? Het is prima te combineren met een paar dagen Marrakech. Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag deze reis samen te stellen.

Wat in te pakken voor een woestijntocht

Meer lezen?
De Marokaanse Sahara, een zee van zand
Wat heb ik nodig voor een tocht door de Sahara?
Was is de beste reistijd in Marokko?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit