In Marokko weet men wat eten is lekker eten, zoals ook hun ontbijt. Geen zuinige dunne boterham belegd met een plakje kaas. Nee, ontbijten in Marokko is genieten van het leven!

Brood

Brood is het belangrijkste onderdeel van de Marokkaanse keuken, meestal maakt men het brood zelf. Thuis wordt het deeg gemaakt en dan naar een gemeenschappelijke oven gebracht en het brood daar bakken. Daarnaast vind je tegenwoordig, meer passend in het moderne leven, bakkerijen die zowel het deeg maken als het brood bakken.

Marokkaans brood

Brood is voor de inwoners van Marokko meer dan eten. In Marokko eet men traditioneel niet met bestek, maar met de hand en brood wordt gebruikt om het eten als het ware mee op te scheppen. Het is in het begin vaak even wennen, vooral als je gewend bent met mes en vork te eten, maar al snel pas je je aan en geniet je extra van je maaltijden die je met je handen en het vers gebakken brood eet. ’s Morgens eet men het brood met echte Marokkaanse olijfolie of een gebakken ei.

Vanwege de periode als Frans Protectoraat in de twintigste eeuw, kan je de invloed van Frans eten terugvinden, vooral in het aanbod van broodjes: croissant, chocolade broodjes, gebakjes enzovoort.

Ontbijten met pannenkoeken

In Marokko kennen ze verschillende soorten pannenkoeken, meestal gemaakt van semolina. Bekend zijn de “pannenkoekjes met duizendgaatjes”, Baghrir genoemd. Of de knapperige Msemmen (mijn persoonlijke favoriet). De pannenkoeken worden meestal overgoten met honing en boter of als je geluk hebt: amlou. Dit is ontbijten in de hemel. De pannenkoekjes zijn ook populair tijdens Ramadan, ze worden dan graag gegeten na zonsondergang.

Drinken

Wat drinkt men bij het ontbijt? Marokkaanse muntthee is altijd en overal het belangrijkste drinken in Marokko. Het is gemaakt van groene chinee gunpowder thee, verse munt en suiker, heel veel suiker. Daarnaast is men dol op verse fruitsappen, vooral jus d’orange. Geen wonder, want de sinaasappelbomen groeien letterlijk op elke hoek van de straat,

Nooit meer een ontbijt overslaan

Veel mensen slaan het ontbijt over, maar ik geloof dat het ontij de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vooral een lekker warm ontbijt, zoals in Marokko

baghrir

Contact

Geniet van een goed begin van de dag als je in Marokko bent. Wij kunnen je ideale vakantie of reis naar Marokko voor je samenstellen, neem dan snel contact met ons op. En voor je het weet ben je zelf aan het genieten van de heerlijke ontbijten in Marokko.

Meer lezen?

Wat is de beste reistijd voor Marokko?
Dit zijn de lekkerste pannenkoeken uit Marokko
7 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit